Hardcore & Punk a cappella choir i vår!

14 december, 2017

I vår finns möjlighet att joina kören där vi sjunger låtar ur hårdrock- och punkgenren. Inriktningen är a cappella-sång i stämmor. Vi ägnar oss inte åt background singing och karaoke utan det är här är the real thing där rösterna är i fokus.

Anmäl dej och betala in senast 14 jan för att få early-bird-priset 900 kr. Du kan också anmäla dej till endast den inledande workshopen om du vill prova på först! 

Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med!

Total omfattning: 2 halvdagsworkshops, 9 veckorep, genrep samt offentligt framträdande.

Plats: Karlshamn.

Datum & tider:

  • Inledande workshop söndag 28 januari kl 15.00-19.00.
  • Veckorep onsdagar med start 7 feb kl 17.30-19.15.
  • Ytterligare en workshop kommer under våren och terminen avslutas med något slags framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser & anmälan: Anmäl dej här!

Material så som noter och partitur ingår ej i deltagaravgifter utan får lånas och lämnas tillbaka vid terminens slut. Visst material finns också att köpa för eget bruk.

Anmälan är bindande från sista betalningsdag och återbetalas därefter endast mot uppvisande av läkarintyg. Men du kan överlåta platsen till någon annan. Att vi har bindande anmälan är för att kunna planera och förbereda kursen på ett professionellt sätt och det är bl a beroende av hur många deltagare det är. Om det finns särskilda skäl till sent återbud så går det bra att diskutera det med oss, så tar vi ställning till ev. återbetalning av del av avgift.
Vi förbehåller oss rätten att vid behov ändra datum, tid och plats. Om kören startat och förändringar sker som gör att du ej kan delta får du tillbaka deltagaravgift för återstående reptillfällen. Om vi måste ställa in före start återfår du hela deltagaravgiften.

Medarrangör och stöttare är studieförbundet NBV!

Vid frågor eller för mer info maila Camilla eller Astrid.

Hur låta snyggt och coolt?

9 november, 2017

Nu är det dags igen för läger för unga med massor av stämsång och a cappella-sång.
Anmälningar tas emot nu!

Tid & Plats
Lördag-söndag 25-26 november på Aspan utanför Ronneby.

Innehåll
På lägret kommer vi jobba med stämsång i både stor grupp och mindre grupper. Denna gång blir det fokus på din egen sång och röst och på hur du får det att låta bra ihop med andra. Efter anmälan kommer du att få hem lite sånger ur olika genrer som du kan kika på och öva på innan du kommer till lägret. Naturligtvis blir det precis som vanligt även en hel del lek och skoj! Lägret passar både dig som sjungit mycket och dig som sjungit mindre – vi anpassar utmaningarna efter dig!

Gästande workshopledare
Ellen Sörensen är sångpedagog och grundare av Studio Ellen i Lund. Under hennes workshop kommer vi att jobba i mindre grupper där du får utrymme att utveckla din egen röst och sång tillsammans med andra. Ellen arbetar även med mental träning för att lösa upp rädslor i samband med sången.
En av Ellens stora filosofier är att sång bidrar till lycka, gemenskap, ökat självförtroende och välmående, vilket flera gånger har bevisats genom forskning.

Vad kostar det?
Vi vill att alla som vill ska kunna vara med och därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du (och ev. dina vuxna) själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala mellan 350 och 1000 kr. I avgiften ingår workshops, övernattning (i säng), mat och fika under helgen. Det finns även en ACSS-fond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift (om lägsta avgiften är för hög). Deltagaravgifterna går direkt tillbaka till att kunna göra mer och fler aktiviteter.

Resekostnader åter
För att ytterligare jämna ut kostnader för olika deltagare kan du i efterhand få ersättning för dina resor till lägret (tåg/buss i första hand, samåkning/milers. i andra hand).

Anmäl dej!
1. Maila namn, mailadress och mobilnummer.
2. Sätt in vald avgift på bankgiro 287-7488.
3. Klart!

A Cappella South Sweden – unga sångare
Ett projekt där unga i södra Sverige (ca 13-25 år), får möjlighet att starta ensemble tillsammans med andra som också gillar att sjunga. Deltagare får lära sig mer om sång och att sjunga tillsammans, t ex inom röstutveckling, rytmik, scennärvaro, klang, texttolkning m.m. inom flera olika genrer. Man får också lära sig hur man planerar och anordnar en konsert samt möjlighet att praktisera detta. Flera workshops och läger har ägt rum under våren men man kan hänga på när som helst. Under hösten genomförs två workshopläger med olika teman inom sång och arrangemang. Projektet drivs av Folk Practice Adademy och stöttas av Mucf, Region Blekinge, Musik i Blekinge och Studieförbundet NBV.

Sjunga tillsammans – a cappella-läger

21 september, 2017

Projektet för unga som vill sjunga: A Cappella South Sweden – unga sångare, fortlöper.

Sjunga tillsammans – a cappella-läger

Tid & plats: Lördag 14 oktober kl 10.00 – söndag 15 oktober kl 15.00 på Sörgården norr om Karlshamn.

Innehåll: På lägret kommer vi jobba med stämsång på olika sätt. Du får testa att sjunga i mindre ensembler och det kommer att bli både koncentration på stämmor – att få det att låta fett och häftigt – och en del lek och skoj. Framför allt kommer vi att sjunga mycket, som vi tycker är så roligt! Vi utgår från färdiga arr inom flera olika genrer, så du kan få sjunga precis det du är intresserad av. Lägret passar både dig som sjungit mycket och dig som sjungit mindre – vi anpassar utmaningarna efter dig!

Vad kostar det? Vi vill att alla som vill ska kunna vara med och därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du (och ev. dina vuxna) själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala mellan 200 och 800 kr. I avgiften ingår workshops, övernattning (i säng), mat och fika under helgen. Det finns även en ACSS-fond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift (om lägsta avgiften är för hög). Deltagaravgifterna går direkt tillbaka till att kunna göra mer och fler aktiviteter.

Anmäl dig! Sätt in din valda avgift på bankgiro: 287-7488. Glöm inte skriva ACSS okt och ditt namn. Maila samtidigt din mailadress och ditt mobilnummer om vi inte redan har det. Så snart avgiften kommit in är du anmäld!

Hjälp oss sprida! 

 

A Cappella South Sweden – unga sångare 

Ett projekt där unga i södra Sverige (ca 13-25 år), får möjlighet att starta ensemble tillsammans med andra som också gillar att sjunga. Deltagare får lära sig mer om sång och att sjunga tillsammans, t ex inom röstutveckling, rytmik, scennärvaro, klang, texttolkning m.m. inom flera olika genrer. Man får också lära sig hur man planerar och anordnar en konsert samt möjlighet att praktisera detta. Flera workshops och läger har ägt rum under våren men man kan hänga på när som helst. Under hösten genomförs två workshopläger med olika teman inom sång och arrangemang. Projektet stöttas av Mucf, Region Blekinge Musik i Blekinge och Studieförbundet NBV. Mer info i Facebookgruppen. 

Hardcore and Punk a cappella choir

29 juni, 2017

I höst drar vi igång kören där vi sjunger låtar ur hårdrock- och punkgenren. Inriktningen är a cappella-sång i stämmor. Vi kommer inte att ägna oss åt background singing och karaoke utan det är här är the real thing där rösterna är i fokus.

Hur många stämmor beror lite på hur många vi blir. Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med! Info finns även på Facebook.

Total omfattning: 2 halvdagsworkshops, 9 veckorep, genrep samt offentligt framträdande.

Plats: Karlshamn.

Datum & tider

Söndag 10 sep kl 15.00-19.00: Inledande workshop.
Onsdagar med start 20 sep kl 17.30-19.00: Veckorep.
Söndag 5 nov kl 15.00-19.00: Mittworkshop.
Terminen avslutas med något slags framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser 

Anmäl dej genom att maila namn, adress, mobilnummer, mailadress och personnummer. Sätt samtidigt in avgift på About Sallys swisch: 123 198 30 14.

  • Hela hösten: 1100 kr.
  • Try to fly: Endast inledande workshop 10 sep: 400 kr. 

Material så som noter och partitur ingår ej i deltagaravgifter utan får lånas och lämnas tillbaka vid terminens slut. Visst material finns också att köpa för eget bruk.

Anmälan är bindande från sista betalningsdag och återbetalas därefter endast mot uppvisande av läkarintyg. Men du kan överlåta platsen till någon annan. Att vi har bindande anmälan är för att kunna planera och förbereda kursen på ett professionellt sätt och det är bl a beroende av hur många deltagare det är. Om det finns särskilda skäl till sent återbud så går det bra att diskutera det med oss, så tar vi ställning till ev. återbetalning av del av avgift.
Vi förbehåller oss rätten att vid behov ändra datum, tid och plats. Om kören startat och förändringar sker som gör att du ej kan delta får du tillbaka deltagaravgift för återstående reptillfällen. Om vi måste ställa in före start återfår du hela deltagaravgiften.

Medarrangör och stöttare är studieförbundet NBV!

Vid frågor eller för mer info maila Camilla eller Astrid.

Jazz- och worldmusicläger

26 juni, 2017

Förra veckan hade jag förmånen att delta i det årliga jazz- och worldmusiklägret som anordnas av Musik i Blekinge på folkhögskolan i Bräkne-Hoby. Jag deltog på sång och hade en fantastisk vecka med sång i såväl större och mindre grupper som solo. Det är så oerhört förmånligt att under några dagar helhjärtat få ägna sig åt en av de saker jag jag tycker är allra roligast.

En av dagarna gästade Staffan Paulsson från Vocal Six oss och alla sångare på lägret fick först en workshop som gick i rasande tempo, med både barbershop tags och jazz i stämmor. Därefter hade min a cappellaensemble About Sally masterclass där vi blev preppade med massor av bra tips för vår gemensamma sång och vårt framförande. Detta kommer vi att ha nytta av på sommarens och höstens konserter. Och som om inte detta var nog var vi ett stort gäng som fortsatte kvällen och halva natten med att jamma. Såå himla kul att bara få sjunga loss med kompetenta musiker!