Hardcore & Punk a cappella choir i höst

15 maj, 2018

Välkommen att hänga på Hardcore & Punk a cappella choir i höst. Kören repar onsdagar och höstterminen startar 12 september 2018.

Vi sjunger a cappella (d v s utan instrument) i stämmor och det blir mestadels hårdrock- och punklåtar. Vi ägnar oss inte åt background singing och karaoke utan det här är the real thing där rösterna är i fokus.

Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med!

Total omfattning: Minst 10 veckorep (kan bli något mer), en workshop, genrep samt offentligt framträdande.

Plats: Karlshamn med omnejd.

Datum & tider:

  • Veckorep onsdagar med start 12 september kl 17.30-19.15.
  • Workshop i okt-nov, datum meddelas inom kort.
  • Terminen avslutas med ett framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser & anmälan: 

Kostnad för hela terminen är 900 kr vid anmälan senast 27 aug. Anmäl dej genom att maila namn, adress, mobilnummer, mailadress och personnummer. Swischa samtidigt in avgift till About Sally: 123 198 30 14.

Gilla gärna Facebooksidan!

Välkommen till ett härligt gäng! Vid frågor eller för mer info maila oss gärna. Hälsningar Camilla och Astrid.

Arrangör About Sally som stöttas av studieförbundet NBV!

 

Summer Camp med A Cappella South Sweden

4 maj, 2018

I år är det premiär för två fantastiska sångläger som är precis som vi själva hade velat ha dem! Båda har fokus på sång i mindre ensemble och finns för dig som redan sjunger och vill fördjupa och bredda dina kunskaper i stämsång och a cappellasång.

Huvudledare är pedagogen och Vocal Six-medlemmen Staffan Paulson. Flera pedagoger kommer in och gör workshops och clinics. Både läger hålls på Blekinge Folkhögskola i Bräkne-Hoby. Följ gärna Facebooksidan för kontinuerliga uppdateringar.

17-19 juni. Läger för vuxna. Mer info finns här.

19- 21 juni. Läger för unga (ca 13-25 år). Mer info finns här.

 

Lägren arrangeras av About Sally och Folk Practice Academy i samarbete med Blekinge Folkhögskola, Musik i Blekinge och Studieförbundet NBV.

Välkommen till ett sommargrönt Blekinge!

Stämsång i ACSS under våren

23 januari, 2018

Nu pågår arbetet med att utvidga projektet A Cappella South Sweden – unga sångare, från att endast omfatta Blekinge till att också arbeta i Kalmar, Kronoberg och Skåne. Många aktiviteter är redan planerade, t ex Tre timmar stämsång 13 feb i Växjö och 6 mar i Kalmar samt en heldag i Malmö 6 maj. Och ännu fler kommer!

I projektet får unga i södra Sverige (ca 13-25 år), får lära sig mer om stämsång och att sjunga tillsammans i mindre grupp. De får också lära sig hur man planerar och anordnar en konsert samt möjlighet att praktisera detta. Projektets långsiktiga syfte är att skapa en organisation och metoder för föryngring av och rekrytering inom a cappella och stämsång, där unga är fullt ut inkluderade, delaktiga och aktiva. Projektet ska också stimulera ungas initiativ, engagemang, ledarskap samt skapa färdigheter i att stå inför publik och att inkludera sig själv och andra unga i samhället.

Projektet drivs av Folk Practice Academy och stöttas av Mucf, Region Blekinge och Studieförbundet NBV. 

 Mer info finns på vår webb och på Facebooksidan.

Hardcore & Punk a cappella choir i vår!

14 december, 2017

I vår finns möjlighet att joina kören där vi sjunger låtar ur hårdrock- och punkgenren. Inriktningen är a cappella-sång i stämmor. Vi ägnar oss inte åt background singing och karaoke utan det är här är the real thing där rösterna är i fokus.

Anmäl dej och betala in senast 14 jan för att få early-bird-priset 900 kr. Du kan också anmäla dej till endast den inledande workshopen om du vill prova på först! 

Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med!

Total omfattning: 2 halvdagsworkshops, 9 veckorep, genrep samt offentligt framträdande.

Plats: Karlshamn.

Datum & tider:

  • Inledande workshop söndag 28 januari kl 15.00-19.00.
  • Veckorep onsdagar med start 7 feb kl 17.30-19.15.
  • Ytterligare en workshop kommer under våren och terminen avslutas med något slags framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser & anmälan: Anmäl dej här!

Material så som noter och partitur ingår ej i deltagaravgifter utan får lånas och lämnas tillbaka vid terminens slut. Visst material finns också att köpa för eget bruk.

Anmälan är bindande från sista betalningsdag och återbetalas därefter endast mot uppvisande av läkarintyg. Men du kan överlåta platsen till någon annan. Att vi har bindande anmälan är för att kunna planera och förbereda kursen på ett professionellt sätt och det är bl a beroende av hur många deltagare det är. Om det finns särskilda skäl till sent återbud så går det bra att diskutera det med oss, så tar vi ställning till ev. återbetalning av del av avgift.
Vi förbehåller oss rätten att vid behov ändra datum, tid och plats. Om kören startat och förändringar sker som gör att du ej kan delta får du tillbaka deltagaravgift för återstående reptillfällen. Om vi måste ställa in före start återfår du hela deltagaravgiften.

Medarrangör och stöttare är studieförbundet NBV!

Vid frågor eller för mer info maila Camilla eller Astrid.

Hur låta snyggt och coolt?

9 november, 2017

Nu är det dags igen för läger för unga med massor av stämsång och a cappella-sång.
Anmälningar tas emot nu!

Tid & Plats
Lördag-söndag 25-26 november på Aspan utanför Ronneby.

Innehåll
På lägret kommer vi jobba med stämsång i både stor grupp och mindre grupper. Denna gång blir det fokus på din egen sång och röst och på hur du får det att låta bra ihop med andra. Efter anmälan kommer du att få hem lite sånger ur olika genrer som du kan kika på och öva på innan du kommer till lägret. Naturligtvis blir det precis som vanligt även en hel del lek och skoj! Lägret passar både dig som sjungit mycket och dig som sjungit mindre – vi anpassar utmaningarna efter dig!

Gästande workshopledare
Ellen Sörensen är sångpedagog och grundare av Studio Ellen i Lund. Under hennes workshop kommer vi att jobba i mindre grupper där du får utrymme att utveckla din egen röst och sång tillsammans med andra. Ellen arbetar även med mental träning för att lösa upp rädslor i samband med sången.
En av Ellens stora filosofier är att sång bidrar till lycka, gemenskap, ökat självförtroende och välmående, vilket flera gånger har bevisats genom forskning.

Vad kostar det?
Vi vill att alla som vill ska kunna vara med och därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du (och ev. dina vuxna) själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala mellan 350 och 1000 kr. I avgiften ingår workshops, övernattning (i säng), mat och fika under helgen. Det finns även en ACSS-fond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift (om lägsta avgiften är för hög). Deltagaravgifterna går direkt tillbaka till att kunna göra mer och fler aktiviteter.

Resekostnader åter
För att ytterligare jämna ut kostnader för olika deltagare kan du i efterhand få ersättning för dina resor till lägret (tåg/buss i första hand, samåkning/milers. i andra hand).

Anmäl dej!
1. Maila namn, mailadress och mobilnummer.
2. Sätt in vald avgift på bankgiro 287-7488.
3. Klart!

A Cappella South Sweden – unga sångare
Ett projekt där unga i södra Sverige (ca 13-25 år), får möjlighet att starta ensemble tillsammans med andra som också gillar att sjunga. Deltagare får lära sig mer om sång och att sjunga tillsammans, t ex inom röstutveckling, rytmik, scennärvaro, klang, texttolkning m.m. inom flera olika genrer. Man får också lära sig hur man planerar och anordnar en konsert samt möjlighet att praktisera detta. Flera workshops och läger har ägt rum under våren men man kan hänga på när som helst. Under hösten genomförs två workshopläger med olika teman inom sång och arrangemang. Projektet drivs av Folk Practice Adademy och stöttas av Mucf, Region Blekinge, Musik i Blekinge och Studieförbundet NBV.