Varför ska man arbeta med drömmar och visioner?

15 juli, 2015

stjärnorKanske har du hört ordspråket Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna? Tycker du det verkar något deprimerande? Finns det en mening i att sikta mot något som verkar orealistiskt och som känns som att man aldrig kan nå ändå? Eller kan det vara så att det ändå ligger något i det?

Vi sätter alla flera mål varje dag utan att tänka på det. Målet köpa kaffe för kompisen ska komma på besök å du vill bjuda på fika. Målet hänga upp tavla för du vill ha nåt vackert att se på på den tråkiga vita väggen. Det som skiljer oss åt är medvetenheten om vilka mål vi sätter. Många gör en massa saker å klagar sedan på att de inte hinner det de verkligen vill.  Genom att göra dig själv medveten blir det också lättare att välja och prioritera. Och drömmar ger energi och näring. Men för att mål och drömmar ska uppnås krävs engagemang och entusiasm. Drömmarna ger värdet till det du gör och triggar belöningssystemen i hjärnan. Så våga drömma fast du ännu inte vet hur det ska gå till att uppnå drömmen.

Ordet vision betyder egentligen drömsyn. De handlar om att definiera vilken framtid du önskar för dig själv och vad framgång innebär för just dig. Visionen ska beskriva din långsiktiga strävan och sätta ambitionsnivån. Visioner beskylls ofta för att vara fluffiga och luddiga. Och det är själva grejen med en vision att den ska vara just det. Medan målsättningarna som sätts på kortare sikt utifrån visionen, är konkreta och mätbara. Men ett trick för att inte gå i floskelfällan är att förtydliga visionen utifrån att antal perspektiv , t ex kundperspektiv, medarbetarperspektiv eller förnyelseperspektiv.

Just nu ger jag dig en gratis kortkurs!
Kursen består av fem filmer där du får göra en nulägesanalys samt arbeta med drömmar och visioner för dig och ditt företag. Kursen lär dig grunden till vad du behöver veta och göra innan du startar en affärsutvecklingsprocess. Få tillgång till kursen genom att meddela mig din mailadress. Erbjudandet gäller hela sommaren till söndag 16 augusti. Läs mer här

För fortsatt arbete med din affärsutveckling finns Knuff Digital. Du kan för närvarande välja mellan tre olika program. Läs mer här!

/Camilla

Just ja – jag lovade ju att tala om vad mitt arbete med min drömbild och min vision i vintras utmynnade i.
Resultatet blev en berättelse som beskriver min dröm om hur jag vill att livet ska se ut om sju år.  Arbetet utmynnade också i en vision för bolaget och en vision för hur jag vill arbeta i bolaget. Dessa tre delar hänger ihop på ett bra sätt och hjälper mig att prioritera mellan vad jag ska göra och vad jag inte ska göra och vilka beslut jag behöver fatta. De hjälper mig i mitt dagliga arbete!

[social_share/]