Är det över snart?

28 maj, 2021

Vi har alla levt i pandemins skugga och på något sätt vant oss vid att planera evenemang och andra aktiviteter för att sedan få flytta fram dem. Å flytta fram. Å flytta fram igen. Nu börjar vi se ljuset i tunneln med allt fler vaccinerade och aviseringarna om nya publiktak från 1 juni. Så nu börjar vi planera igen!

För min del har arbetet i bolaget under de senaste månaderna handlat mycket om att producera Vocal Camp Digtital Edition. Det ligger mycket tid och arbete bakom ett så här stort projekt och därför bestämdes det tidigare i våras att årets Vocal Camp inte skulle kunna genomföras fysiskt. Däremot sattes arbetet med att få till den digitala versionen, genast igång. Här kan du läsa mer om det gedigna programmet och anmäla dig till precis de aktiviteter du vill vara med i!

Hardcore & Punk a cappella choir har varit igång på Zoom under hela vintern, men har nu kunnat börja träffas fysiskt utomhus för repetitioner. Håll gärna utkik här, för vi planerar att bjuda in till en lite minikonsert utomhus i Karlshamn i juni. Och här ligger redan information om höstterminen för dem som är sugna på att vara med i kören!

A Cappella South Sweden är en förening jag arbetar med. Där har jag bl a hållit i arrangörsutbildningen Framtidens Arrangörer, för unga under senaste 1,5 året. Tyvärr har de unga deltagarna inte givits många möjligheter att testa sina nya kunskaper i praktiken, utan har också fått ägna sig åt planering och uppskjutande. Men vi hoppas att de kommer att ha nytta av det de fått med sig i teorin i senare engagemang. Läs mer om A Cappella South Sweden här.

Sedan senast har jag också valts till ordförande i Karlshamns Kammarkör. Som a cappella-nörd och hängiven korist känns det riktigt roligt och där finns många finfina idéer som bara väntar på att restriktioner och rekommendationer lättas på. Läs mer om Kammarkören här.

Utöver detta har jag under våren också gått en utbildning i Brukspiano på distans på Linnéuniversitetet. Så roligt att få lära sig spela piano på riktigt! Detta kommer jag att ha nytta av framöver i ledande av körer och sångworkshopar t ex.

[social_share/]

Studieförbundet Sensus

9 oktober, 2020

Jag har nu börjat arbeta som verksamhetsutvecklare på studieförbundet Sensus. Jag känner mej grymt peppad och tycker det ska bli oerhört roligt att få stödja och möjliggöra ny verksamhet.

Jag kommer framförallt att arbeta i västra Blekinge och främst med ansvar för vokalområdet, kyrkoverksamheten och scouterna. Min anställning är på 50% så vid sidan av den kommer mitt bolag att finnas kvar för att kunna ta uppdrag.

Så tillhör du en organisation eller förening och har idéer eller tankar inom något av ovanstående områden eller annan folkbildningsverksamhet – kontakta gärna mig! Kanske du sitter med idéer men tillhör inte någon organisation – kontakta mej ändå, så kanske jag kan hjälpa dej vidare.

Följ mej gärna på Facebook för kontinuerliga uppdateringar.

Läs mer om Sensus här.

[social_share/]

Jobb eller uppdrag sökes

19 augusti, 2020

Våren blev mager, som för så många andra inom kulturbranschen. Uppdrag och evenemang avbokades och sedan kom den härliga sommaren! Men nu är jag sugen på att dra igång igen och komma tillbaka till arbetslivet.

Behöver du en resurs som bor i Asarum utanför Karlshamn i Blekinge och som kan börja arbeta i närområdet eller på distans direkt? Maila mig gärna! 

 

 

Erfarenheter och inriktning

 • Lång erfarenhet av att rigga och driva projekt, speciellt inom samhälls- och kulturområdet. Största projektet jag både ansökt och projektlett är Blekinge UPP med flera anställda och budget på 13 miljoner. Detta och flera andra projekt arbetade jag med under min anställning på Musik i Blekinge. Senaste större projektet jag arbetat med är A Cappella South Sweden – unga sångare, ett ungdomsprojekt vars syfte var att stötta unga i att skapa en plattform för a cappella och stämsång i södra Sverige samt ta fram metoder för ungas egen organisering.
 • Producerar konserter, event, läger, workshopar, utbildningar m.m. Senaste åren har jag t ex producerat Vocal Camp som är ett femdagars a cappella- och stämsångsläger i juni och andra sånginriktade event.
 • Körledning och workshopledning inom a cappella- och stämsång. Jag driver den egna kören Hardcore & Punk a cappella choir som sjunger låtar ur hårdrock- och punkgenrerna a cappella i stämmor, samt har drivit flera integrationsprojekt under namnet Sjung oss in!
 • Sjunger i körer och vokalgrupper samt anlitas ibland som korist eller solist. Se mer här!

Övriga kompetenser

 • Goda kunskaper i att hitta stödmöjligheter och bidrag till samhällsviktiga projekt. Jag har själv skapat mig flera av mina arbeten och uppdrag genom att söka projektmedel.
 • Goda kunskaper om ideella sektorn, kooperativt företagande, folkbildning, ungdomsverksamhet och jämställdhetsarbete genom mina uppdrag och arbeten samt förtroendeuppdrag och ledarfunktioner inom flera ideella föreningar och Coompanion Blekinges styrelse. Jag har också drivit ekonomiska föreningar, arbetat på Blekinge Utvecklingscentrum (nv: Coompanion) m.m.
 • God administrativa och ekonomiska kunskaper. Jag sköter själv bokföring och ekonomi i mitt eget bolag, jag är och har varit kassör i flera ideella och ekonomiska föreningar och jag har gjort hela projektredovisningen i nästan alla projekt jag arbetat med.
 • God datorvana och arbetar dagligen i olika digitala redskap.
 • Tidigare har jag arbetat mycket med affärscoaching av företagare och frilansare inom kulturella och kreativa näringar och besöksnäringen.

Läs gärna mer om vad jag gjort här!

Egenskaper och intressen

Jag har sedan jag var ung engagerat mig i olika sammanhang, tagit initiativ och skapat, drivit och utvecklat verksamheter och projekt, för att lösa problem eller behov som jag lagt märke till. Och så har sedan mitt arbetsliv också sett ut. Jag har mestadels rört mig inom samhälls- och kulturområdet.

Jag gillar att arbeta självständigt, strukturerat och resultatinriktat utifrån visioner, mål och ramar. Jag gillar dock att arbeta inom ett sammanhang och tillsammans med andra för att kunna bolla idéer och tillsammans utveckla verksamhet och uppnå mål. Jag är mycket ansvarstagande, driven, självgående och organiserad, vilket är en förutsättning för att kunna arbeta som jag gör.

Jag är nyfiken av mig och eftersträvar god omvärldskoll och uppdaterar mig därför kontinuerligt t.ex inom trender och ny forskning. Jag har genom åren byggt stora nätverk framförallt i södra Sverige.

Jag brinner för a cappella och stämsång (om det inte framgått redan) och jag fyller på mina energidepåer genom att sjunga och umgås med mina hästar.

 

 

[social_share/]

Hardcore & Punk a cappella choir våren 2020

8 januari, 2020

Nu laddar vi för en ny vår med Hardcore & Punk a cappella choir! Välkommen att hänga på. Anmäl dig genast! Kören repar onsdagar och terminen startar 22 januari 2020. Även denna termin kommer kören att få arbeta med en sångpedagog vid något tillfälle!

Vi sjunger a cappella (d v s utan instrument) och det blir mestadels hårdrock- och punklåtar. Vi ägnar oss inte åt karaoke, utan här är stämsång och rösterna i fokus.

Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med!

Total omfattning: Minst 14 veckorep (kanske nåt mer), en söndagsworkshop, genrep samt offentligt framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser & anmälan:
Kostnad för hela terminen är 1100 kr. Anmäl dej genom att
1. Maila namn, adress, mobilnummer, mailadress och personnummer.
2. Swischa samtidigt in avgift till A Cappella South Sweden: 123 088 21 18.

Välkommen till ett härligt gäng!

Följ oss gärna på Facebook.

Vid frågor eller för mer info maila oss gärna.
Hälsningar Camilla och Astrid.

Arrangör: A Cappella South Sweden som stöttas av studieförbundet NBV.

[social_share/]

Hardcore & Punk a cappella choir hösten 2019

24 juni, 2019

Välkommen att hänga på Hardcore & Punk a cappella choir i höst. Kören repar onsdagar och terminen startar 28 augusti 2019. Även denna termin kommer kören att få arbeta med en sångpedagog vid något tillfälle! 

Vi sjunger a cappella (d v s utan instrument) och det blir mestadels hårdrock- och punklåtar. Vi ägnar oss inte åt karaoke, utan här är stämsång och rösterna i fokus.

 

Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med!

Total omfattning: Minst 14 veckorep (kanske nåt mer), en workshop, genrep samt offentligt framträdande.

Plats: Karlshamn.

Datum & tider:

 • Veckorep onsdagar med start 28 augusti kl 17.30-19.15 (ibland lite längre).
 • Workshop söndag 13 oktober.
 • Terminen avslutas med ett framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser & anmälan: 

Kostnad för hela terminen är 1100 kr. Anmäl dej genom att maila namn, adress, mobilnummer, mailadress och personnummer. Swischa samtidigt in avgift till About Sally: 123 088 21 18 (OBS:Nytt nummer).

Gilla gärna Facebooksidan!

Välkommen till ett härligt gäng!
Vid frågor eller för mer info maila oss gärna.
Hälsningar Camilla och Astrid.

Arrangör About Sally som stöttas av studieförbundet NBV!

[social_share/]