Vill du jobba i ACSS?

19 oktober, 2018

Är du intresserad av att jobba i projektet A Cappella South Sweden – unga sångare?

A Cappella South Sweden – unga sångare, är ett projekt som ska stimulera ungas initiativförmåga, engagemang, delaktighet, ledarskap samt ge unga möjligheter att inkludera sig själv och andra unga i samhället. Projektet erbjuder workshops och läger inom a cappella och stämsång, hjälp att starta sånggrupper samt stöd till organiserande av sångevent.

Huvudmålet med projektet är att bilda ett nätverk eller en organisation av unga a cappella-och stämsångare i södra Sverige.

Vi söker nu några unga som vill ingå i en liten grupp. Exempel på vad gruppen kommer att arbeta med:

 • Spridning av projektet för att få fler unga att delta, återkomma och bli aktiva i projektets aktiviteter samt för att få fler ambassadörer.
 • Framtiden efter projektets avslutande och hur ett nätverk eller en organisation kan se ut.
 • Projektets kommande aktiviteter; innehåll, bredd m.m. samt hur vi skapar fler aktiviteter t ex offentliga sångevent och lokalt baserade aktiviteter.
 • Hur projektets aktiviteter blir så kul, coola, intressanta, trygga, utvecklande etc. som möjligt.

Hur jobbar man?

Arbetet kommer att ske några dagar under kommande skollov. Det första tillfället är 31 oktober – 1 november på Gamlegården i Järnavik utanför Bräkne-Hoby. Du kommer att få en lön, reseersättning samt mat och fika. Övernattning sker på golv.

Ytterligare preliminärt planerade dagar är:

 • Fredag 4 jan
 • Två dagar under sportlovet vecka 8
 • Två dagar under påsklovet vecka 16.

Dagarna kommer att innehålla en blandning av ledarlett workshoparbete, självständigt arbete och praktiska aktiviteter. Eventuellt kan det komma att bli ännu fler dagar senare.

Vem är du?

 • Du är 13-25 år gammal.
 • Du bor i någon av regionerna Blekinge, Kalmar, Kronoberg eller Skåne.
 • Du är gärna aktiv inom sångområdet på något sätt.
 • Du vill vara med och göra något för andra unga.

Hur söker man?

Sänd ett mail till oss där du anger namn, adress, mail, mobilnummer och personnummer. Du berättar också lite om vem du är, t ex hur du är aktiv inom sångområdet, vad du tycker om att göra och om du har några särskilda skills eller kunskaper som projektet kan ha nytta av. Du är t ex kanske superbra på att göra You Tube-filmer eller på att fotografera. Ange också om du kan delta vid alla ovanstående tillfällen.

Vi behöver din ansökan senast onsdag 24 oktober. 

Camilla Bengtsson, projektledare

A Cappella South Sweden – unga sångare ägs av Folk Practice Academy och stöds av Mucf, Region Blekinge och Studieförbundet NBV. 

Sjung oss in & Körkraft

18 oktober, 2018

Nu startar vi upp en ny variant av projektet Sjung oss in! Denna gång inom ramen för det större Arvsfondsprojektet Körkraft som drivs av Kulturfyren.

Här ges unga asylsökande och andra nyanlända tjejer i Karlshamn möjlighet att ingå i en kör. Genom sången får de träna svenska språket, insyn i lokalt sång- och kulturliv och ta del av normer i lokalsamhället.

Projektet görs i samarbete med Väggaskolan och stöttas av Allmäna Arvsfonden och Studieförbundet NBV. 

Följ projektet här.

A Cappella South Sweden i höst

17 september, 2018

 

Nu har vi startat upp det tredje året i projektet A Cappella South Sweden – unga sångare. Under hösten kör vi workshops och läger på flera platser i södra Sverige. Vi kommer också att arbeta med ramar och syften för den organisation som bildades i våras. 

I projektet får unga i södra Sverige (ca 13-25 år), lära sig mer om stämsång och att sjunga tillsammans i mindre grupp. De får också lära sig hur man planerar och anordnar en konsert samt möjlighet att praktisera detta. Projektets långsiktiga syfte är att skapa en organisation och metoder för föryngring av och rekrytering inom a cappella och stämsång, där unga är fullt ut inkluderade, delaktiga och aktiva. Projektet ska också stimulera ungas initiativ, engagemang, ledarskap samt skapa färdigheter i att stå inför publik och att inkludera sig själv och andra unga i samhället.

Projektet drivs av Folk Practice Academy och stöttas av Mucf, Region Blekinge och Studieförbundet NBV. 

 Mer info finns på vår webb och på Facebooksidan.

Hardcore & Punk a cappella choir i höst

15 maj, 2018

Välkommen att hänga på Hardcore & Punk a cappella choir i höst. Kören repar onsdagar och höstterminen startar 12 september 2018.

Vi sjunger a cappella (d v s utan instrument) i stämmor och det blir mestadels hårdrock- och punklåtar. Vi ägnar oss inte åt background singing och karaoke utan det här är the real thing där rösterna är i fokus.

Kören passar både vana sångare som vi kommer att ge utmaningar och mer ovana sångare som kommer att få mycket stöd. Kören är inte bara en kör utan du kommer också att få lära dig massa saker om sångteknik, rytmik, klang, notläsning, texttolkning m.m. Och därmed kommer du att hitta möjligheterna att utveckla din sång från just den punkt du befinner dej på. Hjälp oss gärna sprida detta till andra du tror är intresserade av att vara med!

Total omfattning: Minst 10 veckorep (kan bli något mer), en workshop, genrep samt offentligt framträdande.

Plats: Karlshamn med omnejd.

Datum & tider:

 • Veckorep onsdagar med start 12 september kl 17.30-19.15.
 • Workshop söndag 21 okt.
 • Terminen avslutas med ett framträdande, vi återkommer till var, när och hur.

Priser & anmälan: 

Kostnad för hela terminen är 1100 kr. Anmäl dej genom att maila namn, adress, mobilnummer, mailadress och personnummer. Swischa samtidigt in avgift till About Sally: 123 198 30 14.

Gilla gärna Facebooksidan!

Välkommen till ett härligt gäng! Vid frågor eller för mer info maila oss gärna. Hälsningar Camilla och Astrid.

Arrangör About Sally som stöttas av studieförbundet NBV!

 

Summer Camp med A Cappella South Sweden

4 maj, 2018

I år är det premiär för två fantastiska sångläger som är precis som vi själva hade velat ha dem! Båda har fokus på sång i mindre ensemble och finns för dig som redan sjunger och vill fördjupa och bredda dina kunskaper i stämsång och a cappellasång.

Huvudledare är pedagogen och Vocal Six-medlemmen Staffan Paulson. Flera pedagoger kommer in och gör workshops och clinics. Både läger hålls på Blekinge Folkhögskola i Bräkne-Hoby. Följ gärna Facebooksidan för kontinuerliga uppdateringar.

17-19 juni. Läger för vuxna. Mer info finns här.

19- 21 juni. Läger för unga (ca 13-25 år). Mer info finns här.

 

Lägren arrangeras av About Sally och Folk Practice Academy i samarbete med Blekinge Folkhögskola, Musik i Blekinge och Studieförbundet NBV.

Välkommen till ett sommargrönt Blekinge!