We are the heroes of our time

10 juni, 2015
Måns Zelmerlöw

För inte så länge sedan vann Måns Zelmerlöw Eurovision song contest. Efter att ha lyssnat på Gabriella Ahlströms tankeväckande spaning letade jag upp texten och jag håller verkligen med henne – den säger något om vår samtid. Vi har vår längtan efter framgång medan det där bakom finns vacklan och tvivel på oss själva. Och kanske vi lever i ett glapp mellan drömmarna vi drömmer och verkligheten vi lever.

Men precis som hon också är inne på tror jag att drömmarna fyller en funktion och är viktiga att hålla fast vi för tröst, hopp, kraft, bikt och bön. Det kan tyckas sorgesamt att vid i avsaknad av religion eller annat kollektivt sammanhang mer eller mindre är tvingade att bli vår egen lyckas smed. Och det där drömmandet kan ju också ge prestationsångest då både jag själv och kanske också omgivningen förväntar sig att drömmarna ska vara storslagna och speciella för att kompensera till exempel enslighet.

Men utöver att tråla efter andras bekräftelse eller uppskattning, vad fyller drömmarna för funktion? Jag menar att drömmarna kan vara det som ger energi, färg och hopp till vardagen. Men var vaksam på att du inte blir kidnappad av bekräftelsebehovet eller behovet av kompensation för något annat. Drömmar ska vara hjälpande och ej stjälpande. Förpacka din egen dröm!

Hör Gabriellas spaning här.

Vill du jobba med drömmar och visioner för dig och ditt företag? Maila mig så får du veta mer

We are the heroes of our time
But we’re dancing with the demons in our minds

[social_share/]