Integrationskörer i höst

16 augusti, 2016

DSC_6938Nu i höst kommer jag och Astrid Selling att starta upp projektkörer med asylsökande/nyanlända och etablerade svenskar både i Karlshamn och Ronneby kommuner. Syftet förutom att ha roligt tillsammans, är att använda körsång för att skapa dialog, språkutveckling och förståelse för varandras kultur och normer samt för det svenska samhället. Den långsiktiga effekten vi eftersträvar är att skapa en plattform för ny vänskap och fler aktiviteter tillsammans.

Repertoar kommer att bestå av olika genrer med fokus på sånger med svensk text. Vi kommer att arbeta både med partitur och textläsning och på gehör. Repetitionerna blir under 2-3 lör- eller söndagar samt 4-5 vardagskvällar i okt-dec. Projektet avslutas med konsert i dec.

Vi söker nu engagerade sångare som är intresserade av att vara med. Deltagare behöver ha sångvana och gärna ha sjungit stämsång tidigare. Vi välkomnar även anhöriga/vänner som inte själva sjunger, men som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med uppgifter runt om rep och konsert, t ex fixa fika, affischera, ta emot publik etc.

Är du intresserad av att vara med? Maila mig genast! Hälsningar Camilla.

Folk Practice Academy med stöd av Ronneby kommun och About Sally med stöd av Karlshamns kommun.

[social_share/]