Integrationskörer

Svenskar är mycket upptagna, har bråttom och är hemma på kvällarna.

- deltagare

I höstas startade jag och min kollega Astrid Selling upp en kör i Karlshamn och en i Ronneby för att arbeta med integration på det sätt som vi tycker är allra roligast, nämligen genom sång. Sjung oss in-kören har bestått av både nyanlända och etablerade svenskar.

Förutom att det är så vansinnigt roligt att sjunga tillsammans, så får deltagare också möjligheten att via sin medverkan göra en insats för integrationen av nya svenskar.

Repertoaren hämtas ur olika genrer, med fokus på sånger med svensk text. Vi arbetar både med noter och textläsning och på gehör.

Initiativtagare och arrangörer är About Sally och Folk Practice Academy med stöd av Karlshamn och Ronneby kommuner, studieförbunden Bilda och Sensus, BS-tryck i Karlshamn, Svenska Kyrkan i Asarum och Ronneby samt Kristofferkyrkan och Pingstkyrkan i Karlshamn.

Slutrapport Sjung oss in Ronneby

Slutrapport Sjung oss in Karlshamn

 

Projekttidaug - dec 2016
Min rollprojektledare
UppdragsgivareAbout Sally och Folk Practice Academy.
FinansiärerKarlshamn och Ronneby kommuner, studieförbunden Bilda och Sensus, BS-tryck i Karlshamn, Svenska Kyrkan i Asarum och Ronneby samt Kristofferkyrkan och Pingstkyrkan i Karlshamn.